16
ik_ihe (feddit.nl)
submitted 1 day ago by eldain@feddit.nl to c/ik_ihe@feddit.nl

🤬

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments

In mijn ervaring zijn er meer dan genoeg bedrijven die beginnende programmeurs aannemen, mits je een papiertje of andere aantoonbare ervaring hebt tenminste. Met alleen een bootcamp of zelfstudie zonder portfolio lukt het niet meer zo makkelijk (daar is het aanbod van mensen met aantoonbare kennis wel weer te groot voor). Nog steeds hoor ik verhalen van mensen die het "ik zoek een baan" vinkje op LinkedIn aanzetten en binnen een week een recruiter op de mail hebben staan.

De leuke bedrijven en de bedrijven waar je veel verdient zullen ervaring vragen, maar voor de mensen met theoretische kennis en weinig praktijkervaring is er aanbod genoeg. De grootste uitdaging die ik kan bedenken is dat je ver van een stad of andere kantoorruimte woont, of dat je een baan zoekt waar niet veel vraag voor is.

[-] eldain@feddit.nl 1 points 1 day ago

Misschien is Oost-Nederland het probleem, moeilijk te zeggen. Kreeg vandaag weer de standaard excuus "Je bent een leuk persoon, maar we hebben sollicitanten met meer werkervaring" voor de zoveelste keer na een gesprek en moest even ventileren. Mijn afgelopen tijdelijk werkcontract in c# haalt me niet over de streep. Ik heb nog een aantal lijntjes lopen, we zien wel, nog even volhouden.

this post was submitted on 25 Oct 2024
16 points (94.4% liked)

ik_ihe

956 readers
4 users here now

founded 1 year ago
MODERATORS