5
submitted 4 weeks ago* (last edited 4 weeks ago) by SorteKanin@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk
top 2 comments
sorted by: hot top controversial new old
[-] Klorofyl@feddit.dk 2 points 3 weeks ago

Da jeg så denne tråd troede jeg faktisk at den ville blive fyldt med holdninger og diskussion. Det er virkelig et emne der deler vandene og som mange har klare holdninger til.

Ved godt tråden er en dag gammel. Men kan vi ikke få lidt liv i den?

Hvordan har I det med aktiv dødshjælp? Et eller andet sted kan det vel koges ned til om individet skal have ret til at bestemme deres egen alder. Og så er det også et meget personligt og individuelt spørgsmål. For alle kan reelt havne i en situation hvor hjælp til at afslutte livet desværre kan blive relevant. Jeg ser muligheden for dødshjælp som en tryghed. En slags forsikring for at hvis alt det dårlige i liver overskygger det gode, og der ikke er udsigter til bedring, kan man altid vælge af slutte før tid. Der skal selvfølgelig være en masse ufravigelige regler. Fx vil depressive måske have hang til tidlig død. Men man kan med rette formode at deres dødsønske alene er frembragt af deres psykiske lidelse, og da depression er en helbredelig lidelse, skal de selvfølgelig ikke tilbydes dødshjælp.

Det er også en diskussion om autonomi! Har staten eller individet retten til bestemme over menneskers egne liv?

[-] SorteKanin@feddit.dk 2 points 3 weeks ago

Men kan vi ikke få lidt liv i den?

Var det ordspil? 😂

Jeg er generelt for at man skal kunne vælge at dø hvis man er i en situation hvor livet ikke længere gør en glad. Men det er bare en virkelig svær ting - jeg tror fx i Canada er det blevet virkelig underligt, da der nærmest er kommet reklamer eller lign. der opfordrer gamle mennesker til at slutte deres liv tidligt. Det er meget ubehageligt synes jeg.

Men derfor kan man vel godt implementere det i lov på en ordentlig måde. Fx kunne man gøre det ulovligt at reklamere for muligheden og kræve at flere læger og måske pårørende skriver under på at aktiv dødshjælp giver mening. Der vil dog altid være chancen for at det bliver ubehageligt ligesom i Canada, men jeg synes ikke det skal stoppe os fra at prøve.

this post was submitted on 13 Aug 2024
5 points (100.0% liked)

Nyheder

673 readers
27 users here now

For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.

Regler

1. Brug artiklens titel

Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.

2. Brug ikke tekstfeltet ("body")

Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.

3. Kun nye artikler

Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.

4. Debat-indlæg og andet skal markeres

Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler (fx debat-indlæg), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.


Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.

founded 1 year ago
MODERATORS