11
submitted 1 month ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Artiklen beskriver introduktionen af selvkørende minibusser i Oslo, som potentielt kan revolutionere den kollektive transport og konkurrere med privatbilisme. Det danske firma Holo tester selvkørende biler med avancerede sensorer og AI-teknologi, finansieret af Oslos trafikselskab Ruter. Visionen er at have 30.000 selvkørende busser, hvilket kan erstatte 90% af private biler ifølge et studie. Teknologien skal dog først bevise sin pålidelighed, og Holo arbejder på at løse tekniske udfordringer og designe en tryg brugeroplevelse. Hvis projektet lykkes, kan det transformere byers brug af plads og forbedre kollektiv transport markant.

top 3 comments
sorted by: hot top controversial new old
[-] bstix@feddit.dk 7 points 1 month ago

Jeg tror det kan være en god løsning på "last mile" problematikken i offentlig transport, men jeg tvivler på det rokker meget ved privatbilismen. Det går nok mere ind over markedet for taxa og Uber i første omgang.

Det skal være virkelig udbredt før det kan ændre offentlig transport, og der skal en generel holdningsændring eller generationsskifte til for at ændre privatbilisme.

Det er også meget risky på den måde at det kræver en massiv investering at sikre en pålidelighed, som er ekstremt nødvendig i opstarten. Altså, hvis der pludselig kommer mange brugere, så skal de alle kunne transporteres til tiden for at de gider droppe andre former for transport. Det vil også have den samme udfordring omkring spidsbelastning som andre former for transport.

Det er heldigvis betryggende at det er et offentligt trafikselskab som forsøger det. En privat virksomhed ville brække nakken på det økonomisk. Det bliver selvfølgelig også dyrt for trafikselskabet, men de kan måske nedgradere deres øvrige drift på andre busser i takt med de selvkørende busser tager over og på den måde holde økonomien i balance. Meget spændende.

[-] SorteKanin@feddit.dk 3 points 1 month ago

Kan seriøst ikke vente på at selvkørende biler bliver gode nok til at have passagerer med. Det åbner for rigtig mange døre.

[-] Underbroen@feddit.dk 3 points 1 month ago

Selvkørende biler og automatiske døre, der åbner - fremtiden er lysegrøn!

this post was submitted on 05 Aug 2024
11 points (92.3% liked)

Nyheder

673 readers
32 users here now

For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.

Regler

1. Brug artiklens titel

Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.

2. Brug ikke tekstfeltet ("body")

Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.

3. Kun nye artikler

Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.

4. Debat-indlæg og andet skal markeres

Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler (fx debat-indlæg), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.


Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.

founded 1 year ago
MODERATORS