[-] Underbroen@feddit.dk 1 points 17 minutes ago

Fuldstændig. Bruge kræfterne på noget vigtigere og finde en anden måde at løse problemet ang. ungdomsuddannelserne, hvor unge, som ikke har behov for eller evner til stadig søger gymnasiet fordi "det skal eller bør man".

[-] Underbroen@feddit.dk 4 points 1 hour ago

Min chef rundsendte en moppedreng af et draft til en strategiplan i går og vi skal bruge en stor del af dagen på at diskutere den. Der er helt sikkert nogle fine ideer, men også en hårfin grænse mellem ambitiøs og utopisk. Jeg er lidt træt på forhånd og overvejer om holdkæftbolcher er vejen frem, så jeg ikke fremstår alt for kritisk, selvom det givet ikke er comme il faut.

[-] Underbroen@feddit.dk 3 points 2 hours ago

Arh hvor træls, det ser godt nok vildt ud!

[-] Underbroen@feddit.dk 3 points 2 hours ago

Når selv vejret er så jysk underdrivende, at støvregn bliver til skybrud, står det slemt til! Håber du er blevet tør!

4
submitted 2 hours ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Radikale Venstre har foreslået at sænke karakterkravet for adgang til gymnasiet fra 5 til 02, i modsætning til regeringens plan om at hæve kravet. Martin Lidegaard, partiets leder, frygter, at regeringens forslag vil få flere unge til at droppe ud af uddannelsessystemet. Partiet ønsker også ens adgangskrav til alle ungdomsuddannelser samt flere erhvervsrettede HF-spor og campusmiljøer, der kombinerer forskellige uddannelsestyper. Undervisningsminister Mattias Tesfaye kritiserer forslaget som skadeligt og mener, at det vil svigte både de bogligt svage og stærke elever.

[-] Underbroen@feddit.dk 2 points 1 day ago

Min kone er allerede på deltid, men pga. min arbejdssituation med meget pendlertid, ville hun skulle gå endnu mere ned i tid (fordi jeg ikke har mulighed for det) og det er hun ikke interesseret i. Også fordi vi er for gamle.

[-] Underbroen@feddit.dk 2 points 2 days ago

Det er jo et alt for konstruktivt forslag, til at det kan gennemføres politisk. Hvis vi skulle overveje en 3er ville det kræve (mere) deltid først og fremmest.

[-] Underbroen@feddit.dk 2 points 2 days ago

Og der er potentielt 2 år til næste valg, så der kan nå at komme virkelig meget valgflæsk på bordet.

7
submitted 2 days ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Referat: Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen reagerer sarkastisk på statsminister Mette Frederiksens forslag om at genforhandle den planlagte stigning i pensionsalderen inden 2030. Løkke påpeger, at han selv fremsatte et lignende forslag i 2019, som dengang blev mødt med kritik fra Socialdemokratiet, der nu tilsyneladende har ændret holdning. Løkke understreger, at han er åben for at diskutere ændringer i pensionsalderen, men det skal gøres med balance for at beskytte dansk økonomi. Han advarer mod at fokusere ensidigt på at sænke pensionsalderen, da det kan skade økonomien. Hvis der skal ske ændringer, skal der også tages højde for andre elementer som efterløn og seniorpension. Løkke påpeger, at der er urimelige forskelle i pensionsalderen mellem generationer, og han ser gerne en bredere diskussion om retfærdigheden i systemet. Frederiksens forslag kan ifølge Løkke signalere et skift væk fra den nuværende SVM-regering mod en rød blok-konstellation. Løkke understreger, at enhver ændring i pensionssystemet kræver enighed blandt forligspartierne.

12
submitted 2 days ago by Underbroen@feddit.dk to c/memes@feddit.dk
[-] Underbroen@feddit.dk 5 points 4 days ago

Jeg er blevet færdig med Robin Hobbs Snigermorders Lærling og overvejer at gå videre med 2eren, selvom 1eren var en smule undervældende. Universet var ikke "magisk" nok, historien udviklede sig episodisk og plottet blev mere eller mindre reddet med en deus ex machina. Derudover læser jeg Erlend Loes tredje bog om Doppler og det er altid... interessant. Absurd samfundskritisk på norsk er slet ikke dårligt.

6
submitted 4 days ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Ikke så overraskende, men fint med fokus på problematikkerne.

Artiklen fra Politiken diskuterer uligheden i folkeskolen baseret på en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Analysen viser, at børn fra lavere sociale klasser, især dem med forældre uden for arbejdsmarkedet, oplever markant dårligere trivsel og faglige resultater sammenlignet med børn fra højere sociale klasser. Disse børn har ofte flere trivselsproblemer, lavere faglige præstationer, og højere ulovligt fravær. Minister Mattias Tesfaye anerkender problemet og understreger, at skolen bygger bro mellem sociale forskelle, men at udfordringerne er blevet forværret, især efter coronapandemien. Forskere peger på behovet for reformer, mere praktisk undervisning og bedre støtte til de svageste elever.

7
submitted 4 days ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Op alting deeet som, gu... besparelser og manglende søgning af læreruddannelserne har gjort!

Referat af artiklen: Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har lanceret en ny 'morgensangsmission', hvor landets skoler kan søge midler fra en pulje på 10 millioner kroner til at styrke morgensangen. Phillip Faber, kendt fra DR’s 'Morgensang med Phillip Faber', skal lede et korps af musikstjerner, der besøger skoler for at inspirere til fællessang. Pengene kan bruges til instrumenter, udstyr eller videreuddannelse af lærere. Men Musiklærerforeningen påpeger et problem: Der er mangel på uddannede musiklærere, hvilket kan gøre det svært for visse skoler at få glæde af midlerne. Målet er, at omkring 400 skoler deltager i projektet.

[-] Underbroen@feddit.dk 2 points 4 days ago

Jeg er ikke sikker på, hvorfor det har ændret sig til at være et pres, men jeg har en anelse. Da jeg gik i gymnasiet (bevares, for ca. 25 år siden), var der ikke et pres for at drikke: der var ikke noget alternativ. Det var ikke en del af den politiske eller journalistiske diskurs, at der var folk, der ikke ønskede at drikke (frit efter hukommelsen). I dag er der ret meget fokus på alkoholvaner og folk, som ønsker at sige fra, hvilket leder til flere, som gerne vil men ikke kan. Det betyder ikke, at det ikke er et reelt problem, men snarere, at den ændring man sporer i en komparativ analyse i virkeligheden sammenligner forskellige kulturer.

Dermed ikke sagt, at der ikke skal gøres noget og jeg er helt enig i, at forældrene må være en del af løsningen. Jeg er ikke i tvivl om, at min egen generation og de ældre er en del af problemet. I stedet for at kigge på unges alkohol vaner burde man kigge mere på vores og vores forældres.

[-] Underbroen@feddit.dk 1 points 4 days ago

Jeg kan sagtens forstå, hvor du kommer fra. Jeg mener egentlig, at det kan være rigtig fin formidling, på linje med en guidebog eller byvandringsbog, og tror ikke, at det kommer til at erstatte den menneskelige formidling. Men det gør, hvis produktet er godt nok, historien tilgængelig for nogle som ikke normalt kommer indenfor på et museum eller ikke har de penge, en byvandring koster. Lidt sat på spidsen, tror jeg ikke, studerende og sæsonarbejdere er under pres, før der kan kan laves billige hologrammer, som kan interagere med individerne.

14
submitted 5 days ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Artiklen handler om det stigende pres, som unge føler for at drikke alkohol i forbindelse med at være en del af fællesskabet på uddannelsesinstitutioner. På trods af, at der har været fokus på at forbedre alkoholkulturen på disse institutioner, viser en undersøgelse fra TrygFonden, at 4 ud af 10 unge mellem 18 og 34 år oplever, at det er svært at være en del af fællesskabet uden at drikke alkohol.

Undersøgelsen fremhæver også, at der har været en generel stigning i opbakningen til regler og forbud, der skal begrænse adgangen til alkohol. Dette er på trods af en faldende tendens i det generelle alkoholindtag blandt unge, som også bekræftes af Den Nationale Sundhedsprofil 2023.

Ida Fabricius Bruun fra Alkohol & Samfund samt Esben Salmonsen fra Danske Studerendes Fællesråd diskuterer, hvordan alkoholkulturen er under forandring, men at der stadig er et stærkt socialt pres for at drikke alkohol som en del af fællesskabet. De understreger begge, at løsningen ligger i en kulturændring, som kræver indsats fra både ledelsen af uddannelsesstederne og de studerende selv.

8
submitted 1 week ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Museum Helsingør har lanceret "To Prompt or Not to Prompt," en AI-baseret byhistorieguide, udviklet i samarbejde med Digital Impact ApS. AI'en, trænet med over 18.000 sider af historisk materiale, gør det muligt for besøgende at lære om steder som Kronborg Slot og den gamle bydel ved at scanne QR-koder.

Museumsdirektør Sebastian Gyrst-Longsig Christensen ser projektet som en måde at tilgængeliggøre museets samling på en interaktiv måde. Projektet, som har kostet omkring 600.000 kroner og er egenfinansieret, tilbyder gratis brug af guiden. Tilgængelig på 20 sprog, kan museet spore brugen via QR-koder for at forbedre oplevelsen baseret på data.

11
submitted 1 week ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Danske forskere fra DTU har muligvis fundet tegn på tidligere liv på Mars ved hjælp af PIXL-kamerasystemet på NASAs rover Perseverance. En "leopardprikket" sten analyseret af PIXL indeholder calciumsulfat, jern, fosfat og organisk materiale, hvilket kan indikere tidligere vandstrømme og energikilder for mikroorganismer. David Arge Klevang fra DTU Space kalder fundet den mest overbevisende indikation af biologisk liv på Mars til dato. Endelige konklusioner kræver dog yderligere analyser og detektivarbejde, som først kan fuldføres, når stenprøverne returneres til Jorden i begyndelsen af 2030'erne.

1
9
submitted 1 week ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Referat via ChatGPT: Artiklen handler om brugen af kunstig intelligens (AI) i kunst- og kulturlivet og de tilhørende udfordringer. AI-teknologier effektiviserer arbejdsprocesser og skaber nye kunstneriske muligheder, men rejser også spørgsmål om ophavsret og varedeklarering.

Pernille Bruun Andersen, chefjurist ved Visda, udtaler, at kunstnernes værker ofte bruges af AI-tjenester uden kompensation, hvilket resulterer i økonomiske tab. Hun anbefaler kunstnere at beskytte deres værker mod tekst- og datamining. Lektor Lotte Philipsen støtter denne opfordring og påpeger behovet for juridiske beslutninger om brugen af materiale i AI-kunst.

Kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm understreger, at AI ikke skaber kunst autonomt; der er altid menneskelig involvering. Hun mener, at AI-skabt kunst ikke nødvendigvis skal varedeklareres, medmindre teknologien simulerer menneskelighed i en sådan grad, at klar oplysning er nødvendig.

Diskussionen om AI og kunst rejser bredere spørgsmål om teknologiens indflydelse på kunstens autenticitet og troværdighed, samt behovet for en kritisk billedforståelse i samfundet.

11
submitted 1 week ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Jeg var til koncert på staden for en måneds tid siden og til koncerten var der okay med liv, men udenfor regerede vindheksene. En mærkelig oplevelse! Bliver spændende at se, hvad det ender med.

Efter lukningen af Pusher Street er Christiania blevet forladt af mange københavnere, hvilket har skabt økonomiske problemer for de lokale virksomheder. Turister dominerer nu gaderne, men de køber ikke nok til at opveje tabet. Caféer og butikker kæmper for overlevelse, og der overvejes nye tiltag som musikarrangementer og alkoholbevillinger for at tiltrække flere gæster. Mens nogle christianitter frygter, at Christiania bliver for normaliseret, ser andre muligheder i at fokusere på bæredygtighed og kulturelle oplevelser. Hashsalget foregår nu mere diskret, og politiet har bemærket færre konflikter og en bedre stemning i området.

11
submitted 1 week ago by Underbroen@feddit.dk to c/nyheder@feddit.dk

Artiklen beskriver introduktionen af selvkørende minibusser i Oslo, som potentielt kan revolutionere den kollektive transport og konkurrere med privatbilisme. Det danske firma Holo tester selvkørende biler med avancerede sensorer og AI-teknologi, finansieret af Oslos trafikselskab Ruter. Visionen er at have 30.000 selvkørende busser, hvilket kan erstatte 90% af private biler ifølge et studie. Teknologien skal dog først bevise sin pålidelighed, og Holo arbejder på at løse tekniske udfordringer og designe en tryg brugeroplevelse. Hvis projektet lykkes, kan det transformere byers brug af plads og forbedre kollektiv transport markant.

[-] Underbroen@feddit.dk 12 points 11 months ago

Helt enig i at socialdemokrat har meldt kulør og ikke længere har de nederste i samfundet som mål for deres politik (har de nærmest haft det siden Anker?), de er ikke længere mod ulighed. Radikale er økonomisk højreorienterede, så de vil heller ikke kunne samle sig om at kæmpe i mod ulighed i samfundet. Jeg tvivler på, at de kan være et svar på noget i rød blok.

[-] Underbroen@feddit.dk 13 points 11 months ago

»Det her kan selvfølgelig lyde lidt dramatisk, men når socialdemokraterne går i regering med højrefløjen, og Mette Frederiksen siger, at det er deres værdifællesskab nu, så er det jo en grundlæggende omkalfatring af det politiske landskab i Danmark. De har jo ligesom meldt sig på modstanderholdet, og det bekymrer mig ad helvede til«, siger Pelle Dragsted.

Bekymringen går dels på den førte politik med afskaffelse af store bededag, skattelettelser, nølende klimaindsats og »en eksistentiel trussel mod velfærden«. Og så går den på, at Socialdemokratiets »svigt« ved at indgå i »et teknokratisk samarbejde« kan føre til røde vælgeres desillusion og frafald eller sivning til det yderste højre, som man har set i udlandet.

Han har opstillet fire pejlemærker, som han mener, at Enhedslisten og venstrefløjen bør fokusere på. Det gælder klassekamp, grøn omstilling, tilbageerobring af frihedskampen og tæt samling i den røde blok.

view more: next ›

Underbroen

joined 1 year ago