Det er fucked up to the max y'all.
That's a good vending, maybe we can use that in another tråd
Jeg synes, at det er en ærgerlig udvikling. Der er naturligvis nogle globaliseringsmæssige fordele ved vore nye engelskkompetencer, men stadig mærker jeg Danmark miste sin »danskhed«—i al fald i den ældre forstand.
Det gælder vel for de fleste lande i en mere globaliseret verden. Jeg ser det som en net-positiv ting, når vi snakker mere sammen, de europæiske lande i mellem. Så må det være op til hver nation selv at værne om egen kultur uden at gå full on "The Julekalender"-mode i sit sprog.
Engelsk er ikke længere et fremmedsprog i Danmark.
I løbet af de senere år er det blevet et hverdagssprog, som alle danskere møder som en del af deres dagligdag. Både når de går på arbejde, når de køber ind, når de bruger sociale medier, når de streamer, dyrker deres fritidsinteresser eller går på restaurant.
Den er bag paywall, men engelsk er sproget som nu er "andet sprog" i Danmark.
Jeg brugt tre år at lære dansk, jeg prøver at snakke danske når jeg kan, men alligevel ville folk skifte over til engelsk når de hører min accent. :D Eller nogle gange tysk!
Det er en utrolig attitude, som jeg aldrig har forstået. Lad tale dem, der dansk tale vil!
I softwareudvikling findes der nærmest ikke jobs hvor man ikke snakker engelsk hele tiden, fordi man har internationale kollegaer. Jeg har i hvert fald ikke haft et job hvor jeg snakker dansk endnu. Tror heller ikke det kommer til at ske. En del af det er nok også at det er så svært for udlændinge at lære sproget så det er meget mere realistisk at snakke engelsk i det professionelle liv.
Og så er de fleste programmeringssprog også bare designet til at være brugt af engelske programmører. Selvom jeg selv hader anglificeringen vi ser herhjemme, så bruger jeg også udelukkende engelsk når jeg skriver kode. Ellers ville det blive en blanding af dansk og engelsk, som ville være forfærdeligt at kigge på.
Ja, fuldstændig. Engelsk er de facto standard i programmering fordi alle programmeringssprog er lavet til engelsk og al dokumentation og så videre er skrevet på engelsk.
Jeg ved ikke om der på en måde er en positiv vinkel over det her? Altså hvis vi alle bliver mere globale og snakker samme sprog, kan det så ikke også være vi måske vil komme tættere på hinanden? Men jeg er måske for optimistisk på det punkt.
forfærdeligt at kigge på.
Som så meget andet er det blot et spm om habit.
Som så meget andet er det blot et spm om habit.
Hvad har et jakkesæt med vest at gøre med programmering? ;)
Du har ikke din programmeringshabit på når du programmerer??? 🤔
Jo, men de fleste programmeringssprog har jo engelsk ligesom indbygget i dem. Altså brug af ord som "if", "and", "or", "where", "when", "do", "match", "let" osv. osv. Så man kan jo ikke bare begynde at skrive "dansk kode" som sådan uden at lave sit eget programmeringssprog og det er ikke noget man bare lige gør.
gør som skat:
if ejndmskkt-t-opkrvn-kr^.prev() -lt 7;
then ejndmsktk-t-opknrv-kr^.this() := builtin^,null();
else bulitin^.pass(); fi;
Ej - jeg ved godt at de slås med sløje data, besværlig omverden og andet.
Jeg tror det kommer meget an på hvor i landet man arbejder. København er meget international men min egen erfaring er at der er færre internationale kollegaer i andre byer. Jeg har ihvertfald selv været primært på dansksproget arbejdspladser, og jeg er selv softwareudvikler.
Selvfølgelig er det bare personlig erfaring og jeg kan meget vel være en anomalitet.
Jeg har faktisk et job hvor vi snakker dansk lige nu, men det er godt nok sjældent det sker.
Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler (fx debat-indlæg), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.